Vmware Cloud - IT Eksperten ApS - Fleksible IT Løsninger
Menu


Fleksible-IT-Losninger

vmware logo

Hvad er virtualisering?

Det x86 hardware som man benytter nu om dage, er designet til at køre på et enkelt operativsystem og med en enkelt applikation kørrende af gangen - hvilket efterlader de fleste maskiners ressourcer stort set uudnyttede. Virtualisering lader dig køre flere virtuelle maskiner på en enkelt fysiske maskine, hvor alle de virtuelle maskiner deler ressourcerne fra maskinens hardware. De virtuelle maskiner kan køre hvert deres operativsystem på samme tid.

VmWare lader os "virtualisere" vores hardware - heriblandt CPU, RAM, Harddisk og Netværksenhederne - hvilket efterlader dig med en fuldtud funktionel virtuel maskine, der kan køre sit eget operativsystem og applikationer, som hvis det var en egentlig server. Det virker ved at vi installerer vores VmWare software direkte på serverens hardware, hvorved vi med vores systemer frit kan allokere hardware ressourcerne mellem de virtuelle maskiner på samme server. Hver virtuel maskine har sit eget komplette system, hvilke eliminerer potentielle konflikter.

Hvad er en virtuel maskine?

En virtuel maskine er i sin simpelthed en slags isoleret software beholder, der meget sig eget operativsystem kan fungere præcis som var det en fysisk maskine. Operativsystemet og den virtuelle maskine ved som sådan ikke, at det er en virtuel maskine, og vil agere derefter - dvs. normalt. I og med at en virtuel maskine er opbygget udelukkende af "software", opnår du en række unikke fordele.

Kompabilitet
 • Fuldtud kompatibel med alle standard x86 operativsystemer, applikationer og drivere
 • Du kan køre alt det samme software, som hvis ikke det var en virtuel maskine
Isolation
 • Alle virtuelle maskiner er separeret fra hinanden, selvom de befinder sig på den samme server. Herved vil en maskine der går ned, ikke have indflydelse på de resterende på den samme server.
 • Man opnår nogle helt unikke sikkerhedsmæssige fordele ved, at alle maskiner på den samme server er separeret.
Indkapsling
 • En virtuel maskine virker som en indkapsling af en komplet maskine, hvorved det bliver utrolig nemt at flytte rundt med denne "kapsel" fra server til server.
 • Indkapsling gør det ligeledes nemt at kopiere eller dublikere en virtuel server, og giver endda mulighed for, at du kan gemme den på et flytbart medie.
Hardware uafhængighed
 • En virtuel maskine er fuldstændig uafhængig af det underliggende hardware. Det vil sige, at du faktisk kan konfigurere en virtuel maskine med virtuelle komponenter, som er forskellige fra den faktiske hardware som maskinen ligger på.
 • Hardware uafhængighed tillader dig, at du frit kan flytte en maskine fra en x86 server til en anden, uden at skulle pille ved drivers og lign.

Du får adgang til følgende VMware løsninger:

 1. Enkelte VMware maskiner
 2. Flere VMware maskiner på et samlet netværk, med f.eks. Site-to-Site VPN.
 3. Komplet vCenter med egne fysiske ESXi hosts og dedikerede SAN ressourcer.
 4. vCloud løsning med eget kontrolpanel og ressourcepulje - 100 % online administration og drift.

Allesammen er selvfølgelig kompatible med vores TSM Backup løsning.

Er du i tvivl om dit behov eller ønsker du blot mere information, så kontakt os for råd og vejledning !

  -- Fonts -->